2012. március 26., hétfő

Egyedül nem megy


"Érezzük magunkban az elhivatottságot és a kitartást, hogy végigcsináljuk a Speedfitness csapata és a dietetikusok által előírt tervet, hogy veletek közösen érjünk el kiemelkedő eredményeket. Elsősorban magunk miatt szeretnénk fogyni, de rájöttünk, hogy ez segítség nélkül nem megy." 

Az elmúlt hét komoly próbatétel elé állította álompárunkat. Túlestünk azon, hogy Szabi az íróasztalát akarta felfalni éhségében. Beus pedig szomorúan vette tudomásul, hogy a vércsoportja (0-ás) szerint kiszabott diéta egyetlen étele sem kompatibilis a kedvenc gyorsétterme menüsorával. A májtisztítást velük együtt Te is elkezdheted, akár már ma, hiszen közzétesszük - kicsit alább - a kúra titkos alapkövét, de előbb jöjjön Beus és Szabi szerelmének rövid története. Hiszen mégiscsak ettől lettek ők a kiválasztottak. 


Két miskolci összejött TatabányánBeus harmadéves, Szabi elsős volt a főiskolán, amikor egy diákszervezet kirándulásán - hová máshová, mint a Turul szoborhoz - megakadt egymáson a szemük. Majd négy hónap múlva sor került az első közös vacsira is. Természetesen Meki volt a menü, zacskóból, az Avasi kilátó mellől. De ekkor még mindig csak ismerkedtek. A karácsony boldogsága belengte a főiskolai kollégium vizsgára készülő diákjait és csak ekkor csattant el az első jóéjt pusziból lett csók. A döcögős kezdés után innen már úgy ment minden, mint a karikacsapás. És mivel a kitartás meghozza a gyümölcsét, öt és fél év múlva máris eljutunk a lánykérésig. Hölgyolvasóink készítsék a zsepit, mert romantikus a sztori. A helyszín: Spanyolország, Salou. A cél: egy újabb isteni vacsora, ezúttal nem fastfood. Ráadásul a part felé vezető út rózsával van díszítve, a tengerparti homokban pedig 40 mécsesből kirakott szív világít... 
Igen, még mindig lehet fokozni: Szabi előveszi a kagylóba rejtett gyűrűt, felolvas egy gyönyörű versrészletet... Beus meg persze a nyakába ugrik. Csillogó szemmel mesélik ma is közös élményük emlékét, már-már el sem hiszi az ember lánya, hogy van ilyen a világon, de van kérem szépen. Az esküvő időpontját is hamar kitűzték, és azóta a 2012. július 21-i dátumra készülnek, az Ő nagy napjukra!!"A szervezéssel már egészen jól állunk, de valami mégsem az igazi. Mindketten azt szerenénk, ha szuperül néznénk ki, és mikor az oltárnál megpillantjuk majd egymást, ismét ott repkendjenek a pillangók a hasunkban. Most is boldogok vagyunk, de nem érezzük így jól magunkat a bőrünkben. VÁLTOZTATNI szeretnénk." - hát így lettek ők a Speedfitness kiválasztottjai.

Májtisztítás avagy jöjjön, aminek jönnie kell

A májtisztító diéta előestéjén Beusék elmentek bevásárolni. Úgy két és fél órán tartott a projekt, mert minden termék összetételét tanulmányozták, és mert a többséget nem találták. Hiába, minden boltnak van olyan része, amerre még nem jártunk...

Egyébként Te is kipróbálhatod, hogy milyen az, ha csupa egészséges terméket teszel a kosaradba. Elárulom: jó érzés. És hosszadalmas procedúra, de megéri.

Az étrendet egy következő posztban fogjuk megosztani veletek, mert addig át kell esnetek a májtisztítás mérföldkövén, ahogy tette ezt Beus és Szabi is. A májtisztítás lényege abban áll, hogy a májat ellazítjuk, majd egy "olaj-hidraulikával" kimosatjuk őket, megszabadulva ezzel életünk tán legnagyobb nyűgétől operáció nélkül. 


A máj méregtelenítéséhez kell:
félnapnyi idő, 100 gr keserűsó, 1,5 dl olíva olaj és 1,5 dl frissen csavart grapefruitlé

1. A  tisztulás napjának első felében csak könnyen étkezzünk, kevés és könnyen emészthető ételt fogyasszunk. Déli 12 órától pedig már semmit sem ehetünk, egészen másnapig. (Szakértői megjegyzés: Másnap reggeltől ismét lehet enni, de érdemes könnyebb ételeket választani.) 
2. A száz gramm keserűsót osszuk el négyfelé, négy különböző három decis pohár vízben jól felkeverve. Az első adag oldatot igyuk meg délután kettő órakor, a következő adagot pedig négykor, hatkor majd nyolckor. 
3. A keserűsós oldat hasmenést okoz, ezért tartózkodjunk otthon.  A májunk, a beleink megtisztulnak az ételmaradékoktól, és mivel újabb étel nem kerül be, az emésztőrendszerünk megragadja az alkalmat a pihenésre. A máj felszabadul a terhelés alól, a keserűsó magnéziumtartalma elernyeszti, ellazítja. Este tíz órára pedig a máj- és epevezetékek kitágulnak. 
4. Utolsó lépésként igyuk meg este tíz órakor a 1,5 dl olíva olajat a 1,5 dl grapefruitlével összekeverve. A koktél lehajtása után rögtön vízszintesbe kell helyezni magunkat, és legalább öt óra hosszat így kell maradnunk. Próbáljunk meg aludni hanyatt fekve, párna nélkül. Az olajhidraulika csak ebben a pózban működik. 
5. Másnap májunk végre felszabadultan újra képes lesz minket szolgálni. Eltűnnek az emésztési zavarok, kevésbé leszünk idegesek, megszűnnek a hasi puffadások és bélpanaszok.

Cellulit vagy erősítés?

A kétfajta módszert minden speedy-imádó ismeri, álompárunk egyelőre ismerkedik vele. Az elmúlt héten Szabi - ő a bevállalósabb és a nagyobb súlytöbblettel rendelkező - keményen nyomta a cellulit edzést, Beus inkább erősített. Mindezt persze párban és úgy, hogy közben még arra is maradt energiájuk, hogy egymást bíztassák és dicsérjék. Mondom én, hogy jó páros... 


Szabi már fut, Beusnak még Gábor állítja az impulzust
folyt.köv. 

Itt olvashatsz arról, hogy kinek ajánlott a Speedfitness és kinek nem! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése