2012. augusztus 21., kedd

A MENEDZSERBETEGSÉGEK KEZELÉSE, MEGELŐZÉSE


Az egészségeddel fizetsz a munkádért? Rossz üzlet… Aligha engedhetjük meg magunknak a rossz befektetéseket. Hidd el, a túlhajszolt életmód és az állandó stressz előbb-utóbb sokkal nagyobb ráfizetést jelent majd, mint most egy kis időt szakítani a megelőzésre. A menedzserbetegség leginkább azokat az embereket érinti, akiknek vajmi kevés a 24 óra napi feladataik elvégzésére. Nem tudnak kiszállni a mókuskerékből, állandó rohanásban vannak és folyamatos felelősséggel, feszültséggel kell számolniuk a munkájuk során. Cégvezetők, vállalkozók, menedzserek… de az áldozatok közé tartoznak kortól és nemtől függetlenül azok is, akik örök stresszben, teljesítménykényszerben élnek valami miatt.


A tünetek főként ingerültség, fáradtság, labilis hangulat, fej,- és hátfájás, étkezési problémák, szexuális panaszok formájában jelentkeznek. Később, az immunrendszer fokozatos gyengülése után, komolyabb szervi megbetegedések is következhetnek.

Fotó: LOOK YOUR BEST Speedfitness Concept

A betegség kezelése tulajdonképpen életmódbeli változtatásokkal jár. A rendszeres testmozgás beiktatása például kulcsfontosságú, mind a megelőzés, mind a kezelés tekintetében. A fitt, edzett fizikai állapot, a megfelelő mennyiségű alvás és az érzelmi állapot tudatos rendezése rengeteget segíthet a prevencióban.

A SPEEDFITNESS egy olyan eszközt nyújt a menedzserbetegség elkerüléséhez, mely a felgyorsult hétköznapokban a legnagyobb segítség, a legértékesebb ajándék. Ez pedig nem más, mint az idő. Heti 1 vagy 2 alkalom 15 perces edzéssel jóformán nem csak erőnlétünket, teherbírásunkat növelhetjük hatékonyan, de általános közérzetünkre és pszichénkre is bizonyítottan kedvező hatással van ez az edzésmódszer. 

Fotó: LOOK YOUR BEST Speedfitness Concept

Íme, néhány privát vélemény olyan emberektől, akik munkájukból adódóan rendkívül elfoglaltak, de a Speedfitness jelentősen megkönnyíti az életüket, s vigyáz az egészségükre:

Kis Tünde, sales manager: „Az életemben sportos és lusta időszakok váltogatják egymást. A sportos években imádok konditerembe járni, szeretem a gépek monotonitását, a 2 órás edzések utáni fáradtság jóleső érzését. Most lusta időszakomat élem, de egyre kontúrosabban :-) Hála edzőmnek, aki averzióim ellenére kedves kitartásával rávett egy Speedfitness próbaedzésre. Azóta a lusta időszakom is aktívvá vált, a reggeli 15 perces edzések eddig soha nem tapasztalt intenzitásúak, fárasztóak mégis felüdítők. Megfogott a módszer hatékonysága, hogy ilyen rövid idő alatt szépülhet a test, formálódhat az izomzat. A LOOK YOUR BEST Stúdiók trendi környezete, a kedves és professzionális személyi edzők hozzáértése csak hab a tortán J Konditerembe azért benézek. Majd.. valamikor.. ha ráérek J

Valtner Vivien, Brand manager: „Ez az egyetlen edzéstípus, mely beilleszthető a jelenlegi életembe: kisgyerek és munka kombinációja, ahol minden perc számít, amit az ember magára szeretne fordítani. Számomra a Speedfitness: edzés, ami minimális időt vesz igénybe, hatékony, nem mellesleg segít abban, hogy feltöltődjek energiával. Nem azt érzem, hogy az elvégzett gyakorlatok után képtelen vagyok megmozdulni, vagy végigcsinálni a napot.”

Vizin Tamás, autóversenyző: „Köszönöm a fizikai felkészülésben nyújtott segítségeteket. A nálatok munkával töltött néhány alkalom meghozta az eredményét. A legutóbbi embert és gépet próbáló versenyemen remek erőnléttel, fáradtság nélkül küzdöttem végig mindkét futamot.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése