2012. október 6., szombat

Hogyan érhető el egy 15 perces edzéssel egy másfél órás konditermi edzés hatásfoka?

A Speedfitness egy olyan innovatív edzési módszer, mely a német miha bodytec által fejlesztett EMS technológia és személyi edzés kombinációjával a teljes vázizomzat 90%-át edzi meg 15 perc alatt. 
A Speedfitness által használt világszerte piacvezető géppel az edzés alatt a mélyen fekvő stabilizáló izmok is keményen dolgoznak, így az eddig ismert elektrostimulációs eszközöktől nagy mértékben különbözik. 

Az EMS tréningről vagy a Speedfitness szó hallatán legtöbbször mindenkinek az extrém rövid edzésidő ugrik be, hiszen egy mindössze 15-20 perces elektrostimulációs edzés egy másfél órás, súlyzós edzés hatásosságához mérhető folyamatokat indít el a testben. 

Mégis, sokak számára nem világos a módszer működési mechanizmusa és kérdéses a biztonságossága: rengeteg kérdés merül fel, melyet tisztázni kell.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: hogyan érhető el egy 15 perces edzéssel egy másfél órás konditermi edzés hatásfoka, ráadásul mindezt úgy, hogy közben kíméletes marad az inakkal és ízületekkel?

A magas frekvenciás váltakozó feszültségű elektromos jel a vázizom beidegzését ingerli, ezáltal összehúzza az izmokat. Normális esetben (természetes módon) a központi idegrendszer küldi a parancsot elektromos jel formájában az izmoknak, ez okozza az izomösszehúzódást. A Speedfitness edzés esetében egy külső készülékből, a miha bodytec gépből érkeznek a ugyanazok a jelek, melyek normál esetben az agyból indulnak. 

Az izmok az elektromos inger hatására tónusba kerülnek, azaz megfeszülnek. Mivel a Speedfitnesszel a test izmainak szinte egészét egyszerre ingerlejük, olyan edzésintenzitást érhetünk el, melyet más módszerrel lehetetlen megvalósítani. 
Ennek az az oka, hogy ha több izom dolgozik egyszerre, akkor nagyobb a mozgás energiaigénye. Magyarul: minél több az egyszerre mozgatott izom, annál nagyobb kalória felhasználással jár a mozgás!
Sokan kérdezik, hogy a módszer nem káros-e a szívre, de mivel a szív szövettani szerkezete és elektromos tulajdonságai szempontjából teljesen más, mint a vázizom, emiatt egyáltalán nem kell aggódni.


A módszer sport sérülés vagy műtét utáni lábadozást követő legyengült állapotból való kilábalásban is segíthet, használatához nem szükséges semmilyen sportmúlt.


Fontos kiemelni, hogy a elektromos izomstimuláció előnyösen hat a maximális izomerőre. A Speedfitness edzés során az izmok összehúzódása olyannyira erős,  melyet csak maximális közeli súlyokkal végzett edzés során lehet  tapasztalni.


A Speedfitness segítségével fejlett testtudat, karcsú, áramvonalas test, formás izmok érhetőek el, míg a zsírpárnák természetes módon csökkennek az intenzív edzés hatására.  

Szakképzett személyi edzőinknek és a gép sokrétű felhasználási lehetőségeinek köszönhetően minden edzésprogram személyre szabott, és biztonságos.


A Speedfitness gépe, a német miha bodytec sportorvosi tanulmányok hosszú sorával a háta mögött és több év klinikai tapasztalattal rendelkezik, az EU a orvostechnikai eszköz minősítéssel is ellátta. Olimpikonok, a német labdarúgó válogatott és számos élsportoló felkészülését is segíti. 

Az eredmény rövid idő alatt érzékelhető és tartós. Intenzív alakformálási vagy erőnléti edzésre kitűzött időszakban heti kettő, fenntartásra heti vagy kétheti egy alkalom ajánlott.
www.speedfitness.comNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése