2012. október 6., szombat

Speedfitness, ahogy eddig nem ismerted!


A gép eredetileg az orosz űrhajósok edzését hivatott segíteni, majd a 90-es években német mérnökök fejlesztették tovább. Az élsport és rehabilitáció területén tesztelték és alkalmazták, míg mostanra a fitness-, egészség- és szépségipar legforradalmibb és leggyorsabban terjedő innovációja lett. A Speedfitness a világszerte piacvezető, német gyártmányú miha bodytec EMS készülékre támaszkodik, mely tömegeknek nyújt megoldást az eddig elérhetetlen fittség, egészség és álomalak megvalósításában.

Pontosan mi is az a Speedfitness®?


A Speedfitness módszer a teljes-testes elektromos izomstimulációval (EMS) támogatott személyi edzést jelenti. Lényege, hogy a testizomzat 90%-át kis erősségű váltóáram feszíti meg és stimulálja, mely nem csak biztonságos, de rendkívül hatékony módszer az izmok építésére, alakformálásra és a testsúly csökkentésére. Személyi edző vezetésével, személyre szabottan zajlanak az ultragyors, 15 perces tréningek.

Miben rejlik a Speedfitness különlegessége?

A Speedfitness a leghatékonyabb módon ad választ a mai kor emberének súlyos problémáira. Rohanó életvitel, egészségtelen táplálkozás, ülőmunka, a sport teljes hiánya (a lakosság csupán 1%-a sportol rendszeresen!!!!), elhízás, lustaság, motiválatlanság, hát- és ízületi fájdalmak….
Ezeket a problémákat nem lehet megoldani csupán azzal, hogy tudatosítjuk az emberben a sportolás szükségességét. Ezt eddig is mindenki tudta. Eszközt, megoldást, hatékonyságot és eredményességet kell felmutatni, hogy egyáltalán elinduljanak az egészség útján, és a Speedfitness zsenialitása pont ebben rejlik!


Egy 15 perces Speedfitness edzés alatt 38250(!!!) izomösszehúzódás történik, ami egy átlagos 1,5 órás konditermi erőnléti edzés alatti izommunka sokszorosa! A 15 perces edzések intenzitása egyénileg a vendég aktuális fittségi állapotához igazítható, így teljesen más terhelésben részesül egy élsportoló olimpikon vagy egy rehabilitációra szoruló személy. Mindegy, hogy fiatal vagy idős, sportkerülő vagy olimpikon, nálunk mindenki fejlődésre van ítélve!
Az edzés specialitásának másik tényezője a Speedfitness személyi edző. Közreműködése nem csupán arra szolgál, hogy biztonságos és hatékony gyakorlatokat végeztessünk a vendégekkel. A személyes motiváció kiemelt jelentőséggel bír vendégeink számára, így személyi edzők buzdítása és segítsége a csúcstechnológia mellett a Speedfitness módszer másik alappillére.

Hogyan működik?

A teljes testre, 8 izomcsoportra kerülnek fel a nagy felületű, benedvesített elektródák egy praktikus mellény- és pántrendszernek köszönhetően. Minden vendég előbb egy tiszta, pamut edzőruhát ölt magára, hogy teljesen higiénikus módon legyen elérhető a másodpercenként 85 izomösszehúzódás(!). A Speedfitness edzők személyre szabott, egyszerű, statikus gyakorlatokkal egészítik ki a programot, az impulzusok erőssége pedig teljesen egyénileg állítható be, mégpedig testrészenként. 15 perc után a vendégek úgy érzik magukat, mint egy másfél-két órás kőkemény konditermi erőnléti edzés után – és a jópár napig tartó, mindenhol érezhető izomláz sem marad el. A rövid ideig tartó tréning alatt csupán a színtiszta izommunka érezhető, anélkül, hogy az inakat és ízületeket megterhelnénk. Az elektromos impulzus nem koncentrálódik egy pontban, hanem egyenletesen oszlik el az elektróda egész felületén, nincsenek erős ütéseket közvetítő, csípős pontok. Az elektromos impulzusok egyedülálló módon biztosítják, hogy a testizomzat 90%-a egy időben dolgozzon. Eredménye: napokig tartó fokozott zsírégetés, csökkenő súly, egyre szebb, áramvonalasabb test, formás izmok, erőnlét és állóképesség javulása, vitalitás fokozódása.
Az edzők a tréning előtt izotóniás sportitallal, utána pedig egy magas biológiai értékű fehérjeshake-kel kínálják meg vendégeiket a tökéletes hatás érdekében.

Van-e bármiféle kockázata a Speedfitness használatának?

Klinikai vizsgálatok hosszú sora igazolja a módszer használatának biztonságosságát. Viszont egy-két szabályt itt is be kell tartani! Ügyelni kell az izommunka utáni természetes regenerálódási idő betartására, legalább két napot kell kihagyni az edzések között, különben túledzettségi állapot érhető el, ami hosszú távon káros következményekhez vezethet. Várandós kismamák, epilepsziások, pacemakerrel rendelkezők, trombózisra hajlamos személyek, súlyos cukorbetegek és daganatos megbetegedésekben szenvedő páciensek viszont nem használhatják a módszert.

Német nyelvterületen inkább a rehabilitációs szektorban terjedt el ez a módszer, mi az oka?

Számos jótékony egészségügyi hatása miatt és a megfelelő klinikai tanulmányok megléte alapján a Speedfitness által használt miha bodytec EMS gépet orvostechnikai eszköznek nyilvánította az Európai Unió. (Besorolási száma: MDD 93/42/EWG)
Széles körű klinikai vizsgálatok igazolják mind az inkontinencia panaszokra nyújtott pozitív eredményeit, mind a hát- és derékfájással küszködők kezelésében elért sikereket, mind a sérülések utáni rehabilitáció gyors és hatékony megkönnyítését.


Hogyan lehet ezzel a módszerrel fogyni?

Tudományos kutatások és elégedett vendégek ezrei bizonyították, hogy a Speedfitness tréning hatékonyan formálja az izmokat és fogyaszt.
Alapvetően kétfajta edzésmódszert alkalmazunk a fogyás eléréséhez, melyek más-más úton járulnak hozzá az eredményhez. A Speedfitness erőnléti tréningek során a testsúly és a testzsír hatékony és tartós csökkentése az edzésekkel felépített zsírmentes izomtömeggel valósulhat meg. A magas anyagcsere-aktivitás az EMS tréning közben, és még órákkal utána is fennmarad. Hatására az alapanyagcsere -az izomtömeg növekedése miatt- tartósan megnő.
Az ezzel párhuzamosan zajló egészséges táplálkozással a testsúly ésszerűen és tartósan csökkenthető. A másik edzésfajtánk az ún. „cellulit edzés”, ami a nyirokkeringést, az emésztést és a zsíranyagcserét gyorsítja. Dinamikus, aerob gyakorlatok végzésével kiegészítve rendkívül hatásos a fogyási folyamatok beindításában. A két edzésmódszert kombinálva már egy hónap után látványos eredmények érhetők el!


Nagy a különbség a különböző EMS gép márkák között?
Általános jó tanács, hogy inkább ne is keressük az olcsó EMS gépeket az azokat üzemeltető stúdiókat, mert akár egészségügyi kockázatot is jelenthet használatuk! Fontos, hogy bevizsgált, klinikai háttérrel rendelkező, megbízható forrással rendelkező géppel lássunk neki egészségünk és fittségünk rendberakásához, fokozásához! A minőségi szaktudással rendelkező személyi edző is egy biztonsági faktor, így mindig legyen gyanús, ha valaki túl olcsón kínálja az amúgy értékes szolgáltatást.

A Speedfitness már a kezdetektől elkötelezte magát a minőségi szolgáltatási színvonal mellett. Megkíméli a vendégeket a kényelmetlen sporttáskák cipelésétől, hiszen sem sportcipőt, sem törölközőt nem kell magukkal hordozniuk a szőnyeges-parkettás, minden kényelemmel felszerelt stúdiókba. Az innovatív edzés ára minden esetben tartalmazza az izotóniás sportitalt, a személyi edzőt, az edzés utáni fehérjeshake-et és a törölközőhasználatot is.

További információ:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése