2012. október 20., szombat

Vendégeink kérdezték.... Íme a válaszok!


Miért van szükség izotóniás italra?

Mert a Speedfitness edzés olyan intenzív, hogy a gyorsan mozgósítható energiakészleteidet szinte azonnal felhasználja. Az izotóniás italban található ásványi anyagok és vitaminok segítenek, hogy az egész edzés alatt rendben legyen az energiaháztartásod és a maximumot hozhasd ki magadból!
Miért van szükség fehérjeshake-re?

Mert a Speedfitness edzés után 36-48 órán keresztül a szervezeted fokozott kalóriaégetésbe kezd! Viszont a kalóriaégetés nem egyenlő a zsírégetéssel! A fehérjeshake segítségével tápláljuk izmaidat, így a fokozott kalóriafelhasználás inkább a zsírraktáraidat fogja érinteni!
Miért csak 15 perces az edzés?

Azért, mert egy 15 perces edzés alatt 38250 db összehúzódás történik a minden izomcsoportodban, beleértve a mélyen fekvő stabilizáló izmaidat is! Ez egy normál konditermi edzés kb. 150-szeresének felel meg! 15 percnél hosszabb edzéssel már túledzettségi állapotot érnél el.
Miért kell két nap szünetet tartani az edzések között?

Azért, mert a Speedfitness olyan intenzív erőnléti edzésnek felel meg, ami után a szervezetednek regenerálódásra van szüksége. Ha túl gyakran jönnél, az egyrészt túledzettségi állapotot okozna, másrészt nem is tudnál olyan látványosan fejlődni, mintha két-három napos szüneteket iktatnál be az edzéseid közé.Miért kell rendszeresen járni Speedfitnessre?

Azért, mert csak akkor fogsz eredményeket elérni, ha rendszeres időközönként terhelésnek teszed ki az izomzatodat. Ha túl sokat pihenteted őket két edzés között, akkor lassabban fognak megmutatkozni az eredmények is! Fontos az izmok regenerálódása, de az is fontos, hogy ne teljesen pihenjék ki a Speedfitness edzés hatását, mire ismét jössz. Ha van egy célod, amit szeretnél elérni, akkor 2-3 naponta optimális beiktatni egy edzést! Fenntartásra elegendő heti egy, vagy akár két-három hetente egy edzést beiktatni az aktív életmód és helyes táplálkozási szabályok betartása mellett.
Miért fontos, hogy kihozzam magamból a maximumot az edzések alatt?

A szervezeted minden terhelés után egy kicsit túlkompenzál (azaz az energiaszintedet az előző maximum fölé viszi). Az izmok ellenállása az edzések után egyre nagyobb lesz a további sérülésekkel szemben és növekszik a pillanatnyi teherbíró képességük is. Ez azért alakult ki így, mert szervezted szeretné elkerülni azt a mértékű „stresszt”, aminek a múltkor kitetted. Ezt a stresszt pedig úgy csökkentheti (relatív módon), ha megemeli a saját terhelhetőségét.

Ezt a jelenséget túlkompenzációnak vagy szuperkompenzációnak hívjuk. Ha a szuperkompenzáció időszakában ismét megterheled az izmot, akkor még a már megnövekedett energiaszintnél is magasabb energiaszintre fog túlkompenzálni. A Te feladatod tehát az, hogy folyamatosan egyre nagyobb terhelést adjál neki, hogy a szervezeted mindig kénytelen legyen újra és újra emelni a terhelhetőségeden. Éppen ezért minden edzésnél érdemes növelned az impulzusok erősségét!
Miért fontos az izmok edzése?

A szervezeted magas energiafelhasználása leginkább az izomtömeg függvénye. Néhány kilóval több izom jelentősen megnöveli az anyagcserédet, ami azt jelenti, hogy még álmodban is több kalóriát fogsz égetni, mint izmok nélkül! Ezért van szükség az erőnléti Speedfitness edzésre.

Sajnos valamiért az a tévhit ragadt meg az emberekben, hogy az erőnléti edzés nem zsírégetésre való, miközben ennek pont az ellentéte az igaz. A tudományos kutatások, az élvonalbeli edzők és a tapasztalat is azt mutatja, hogy az erőnléti edzés nem csak hatékony, de tartós eredményeket hoz a fogyásban is! És ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy body builder jellegű izmokat kellene növeszteni! A Speedfitnesszel elérhető szálkás, athletikus izomzat hosszú távon fokozott energiafelhasználást, karcsú testalkatot biztosít Számodra!
A Speedfitness edzés további előnye a hagyományos erőnléti edzésekhez képest, hogy nem csak a vázizmokat, de a mélyen fekvő stabilizáló izmokat is erősíti, ráadásul egyszerre az egész testben. A magas intenzitás és a rövid pihenőidők nagyobb munkára késztetik a vérkeringést, a pulzust és a szív- és érrendszert is!

Hány kalóriát égetek el egy Speedfitness edzés alatt?

A Speedfitness edzés azért hatékony, mert minden izmot egyszerre dolgoztat, mégpedig egy normál edzés erőnléti edzés intenzitását 150-szeresen meghaladva! A nagyobb intenzitás nagyobb kalóriafelhasználással is jár! Ráadásul szervezeted az edzés után is folytatja a kalóriák felhasználását! Hogy miért? Mert növekszik a zsírégetésért felelős enzimek mértéke, és fokozódik az oxigénfelhasználás, ami az edzés után akár 36-48 óráig is kitarthat. (Ez az aerob kardió edzésekre sajnos számottevően nem jellemző. Ott a felhasznált kalóriamennyiség annyi, amennyit az edzés alatt felhasználtál.)

A kalóriaégetés mértéke sok tényező függvénye, de átlagosan egy Speedfitness edzést követő 36 órán belül akár 3500-4000 kalóriát is égethetsz!
„Én csak a combomról szeretnék fogyni. Nekem nem kell felsőtestre dolgoznom, ugye?”

Téves! A fokozott kalóriaégetés hatására nem tudsz kizárólag CSAK a combodról, hasadról, fenekedről, stb. fogyni. Egyszerűen csak "fogyni" tudsz!

És mivel a szervezeted genetikai program alapján tárolja a zsírt a testeden, a fogyás pontosan a hízással ellentétes sorrendben zajlik majd le. Ha például elsőként a combodra hízol és utána a hasadra, akkor a zsírcsökkentő életmódod és a Speedfitness edzés hatására először a hasadról fog leolvadni a zsír és a combodon elterülő zsírréteg fogja legutoljára megadni magát.


Ha még több kérdésed van, itt még olvasgathatsz! http://speedfitness.hu/GYIK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése