2012. november 1., csütörtök

Mi a különbség a piacon fellelhető teljes-testes elektrostimulációs (EMS) gépek között?


Itt az idő, hogy tisztázzunk ezt a kérdést, hiszen gombamód szaporodnak a különböző fantázianeveken működő készülékek és az azokkal nyújtható szolgáltatások a piacon!
Szinte egytől egyig azt kommunikálja magáról mindegyik készülék forgalmazója, hogy a legjobb, legújabb, legfejlettebb, legintelligensebb, stb. Kinek hihetünk? Mi az igazság?


Az igazság az, hogy az egész testes EMS készülékek között teljesítményben szinte semmi különbség nincs, mivel élettani okai vannak, hogy mely programokat pontosan milyen frekvencián, milyen impulzus-hosszal- és szünetekkel lehet a leghatékonyabban alkalmazni. 
Mindegyik gép, így a Speedfitness gépe is megegyezik abban is, hogy az impulzusok erősségét testrészenként egyénileg állíthatjuk be, a programok száma pedig egyéni beállítási lehetőségekkel vannak kiegészítve.
Mindegyik gép valamennyi testrészt stimulál és aktivál, nem csak az izmokra, de a (zsír)szövetekre is hatással vannak vérkeringés- és nyirokkeringés fokozó hatásuk miatt.  
A Speedfitness álláspontja az, hogy minél kevesebb szabad beállítási lehetőség van, annál biztonságosabb a készülék, hiszen csak mély élettani ismeretekkel és szakmai tapasztalattal bíró személyre lehetne felelősséggel rábízni, hogy „egyénileg” módosítsa az alkalmazott programotokat. (A Speedfitness gépen is vannak ilyen beállítási lehetőségek, de ezeket csak orvosi képzettséggel rendelkező partnereinknek kommunikáljuk!)
Ezzel ellentétben a piacon sok gyártó éppen azzal kérkedik, hogy több program és személyre szabható impulzusok gondoskodnak a nagyobb hatékonyságról.  Sajnos gyakorlati példák támasztják alá, hogy ez számos vendég esetében éppen fordítva sül el, mint kellene, hiszen a legjobb szándék ellenére is szakavatatlan kezekbe kerülhet a programozógomb. A Speedfitness éppen ezért csak a klinikai tanulmányokkal alátámasztott legbiztonságosabb programokat oktatja edzőinek, hogy a vendégek ne csak hatékony, de egészségre veszélytelen edzésben is részesüljenek.


Érintőképernyő? Kalóriaszámláló? Design?
Ezek mind-mind csupán arra valók, hogy csilli-villi legyen a gép, a minőségét, biztonságát, illetve hogy milyen klinikai tanulmányok állnak a gyártó mögött, sajnos a legkevésbé sem tükrözik ezek a külsőségek. A kalóriaszámláló egyenesen felesleges, hiszen a gyors edzésidő lényege az utóégető effektus, tehát nem az edzés alatt égetett kalória mennyisége a mérvadó, hanem, hogy az azt követő 36-48 órában mi történik a szervezetben!


EMA az EMS továbbfejlesztett változata? Súlyos torzítás!
Ez kábé olyan állítás, hogy a cseresznyelekvár továbbfejlesztett változata a baracklekvár! Mindkettő lekvár. De különböző! Más az íze, valakinek ez jön be jobban, valakinek az. De nem továbbfejlesztett változata egyik sem a másiknak! Egyszerűen csak mások, más célokra alkalmazható technológiákról van szó. Az EMS és EMA összehasonlítása éppoly felesleges, mint az EMS és a vibrációs tréning összehasonlítása. Nem egy kategória, egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, mindenkinek más válik be, illetve sok vendég még sikerrel kombinálja is ezeket a gyors edzésmódszereket. Felesleges és méltatlan marketing-háborúnak tekintünk minden ilyen kijelentést, amitől teljes mértékben szeretnénk elhatárolódni. A Speedfitness soha nem próbált és nem is szándékozik úgy előnyökre szert tenni, hogy más gyors-edzésmódszerrel foglalkozó szolgáltatással hasonlítja össze magát. Az eredmények és a számok beszéljenek magukért.


Mégis, mi alapján döntsünk, hogy melyik gépet válasszuk edzésünkhöz?
Szerintünk a két legfontosabb dolog, hogy megnézzük a gép eredetét és az edzést végző személy hozzáértését. Ha a gép és a tartozékai távol keleti, látványra is olcsó benyomást keltenek, illetve a szolgáltatás ára gyanúsan alacsony, akkor már első látásra kezeljük fenntartásokkal, hiszen akár még egészségügyi kockázatot is jelenthet használatuk! Egy jó minőségű, bevizsgált, klinikai tanulmányokkal rendelkező gép egy olyan drága innováció, mely bizonyos szolgáltatási nívót von maga után. És nagyon nem mindegy, milyen tréner tartja az edzést! Egy megfelelő szakember szintén nem ingyen áldozza idejét a vendégre. Így azonnal legyen gyanús, ha valaki a mai rezsiköltségek, bérek és bérleti díjak mellett egy alapvetően drága gépet nagyon olcsón próbál üzemeltetni. Valahol spórolni kell, így vagy a gép, vagy az edző, vagy mindkettő szakmai színvonala nagyon alacsony. Ezek komoly rizikófaktort jelenthetnek a vendég számára!

Az elektrostimulációs edzés ugyanis nincs azzal letudva, hogy rákapcsoljuk a vendégeket a gépre, és azután történik, ami történik. Célzott, egyénre szabott, biztonságos edzések kellenek a hatékony és látványos eredményhez, valamint megfelelő állapotfelmérés. Tudni kell egy edzőnek, hogy mik azok a gyakorlatok, amik segítik a célzott izom megdolgozását és fontos a feladatok helyes végrehajtása is, de ismernie kell azokat a gyakorlatokat is, melyekkel növelhető a pulzus és amelyek segítségével beindulhat a gyorsabb zsírégetés.

A Speedfitness edzők átfogó képzésben részesülnek és a német gyártmányú, világszerte piacvezető miha bodytec géppel és biztonságos, kipróbált, klinikailag tesztelt programokkal állnak rendelkezésre országszerte!
Stúdiók listája:http://speedfitness.hu/terkep


Az időpontfoglalás azért fontos, hogy megtörténhessen a megfelelő állapotfelmérés és az edzés mellett táplálkozási tanácsadással is segítsük vendégeinket a látványos és gyors eredmények elérésében.

Biztonságos, hatékony és élvezetes edzést kívánunk Mindenkinek a gyors edzések világában!

                                                Speedy Team


1 megjegyzés:

  1. Megragadjuk az alkalmat, hogy az Amplifitness csapat is megcáfolja azt a tévhitet mely szerint az AmpliTrain EMA készülék a Miha Bodytec, vagy bármely másik kisfrekvenciás EMS készülék továbbfejlesztett verziója lenne. Az AmpliTrain a gyógyászatban már régóta használt 3 frekvenciát kombináló AmpliMed készülék sport és szépészeti célokra továbbfejlesztett változata, mely elektróda tappancsok helyett speciális ezüstszálas elektróda ruhát alkalmaz. 40, szakemberek által összeállított és módosíthatatlanul, felülírhatatlanul rögzített programjának köszönhetően pedig garantálja használója biztonságát. Német, orvosi műszereket gyártó üzemben készül. Maga az AmpliTrain is orvosi minősítéssel rendelkezik. Köszönjük a lehetőséget! Ampli csapat

    VálaszTörlés